Chauffeur LZV

Chauffeur LZV

Meer vracht en minder ritten. Met de introductie van de LZV (langere en zwaardere vrachtauto) lijkt een nieuw tijdperk te beginnen: besparing van kosten op meerdere fronten! Alle ondernemingen die ontheffing hebben aangevraagd om met lange en zware voertuigen te rijden, kunnen hun chauffeurs met E bij C rijbewijs bijscholen tot LZV-chauffeurs. Een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV), ook wel Ecocombi, is een vrachtwagen die meer vracht kan en mag vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl een gewone vrachtwagen maximaal 18,75 lang is en (in Nederland) maximaal 50 ton zwaar mag zijn. Omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt, wordt bij het transporteren van goederen per LZV 4 tot 30% brandstof bespaard.

Doel:

De deelnemer kan rijden en manoeuvreren met een LZV.

Doelgroep:

Chauffeurs van transportbedrijven die ontheffing hebben aangevraagd om met lange en zware voertuigen te rijden. Men moet in het bezit zijn van rijbewijs CE en vijf of meer jaren relevante werkervaring.

Inhoud:

Theorie:
•Verkeerswetgeving
•Kijk- en stuurtechniek
•Invloed van de lading op het voertuig

Praktijk:
•Instructierit
•Manoeuvreren en voertuigbeheersing

Cursusduur:

1 dag en 1 examendag.

Resultaat:

Het examen bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Het theorie-examen wordt mondeling afgenomen. Na een positief examenresultaat ontvangt u een certificaat dat onbeperkt geldig is.

In de afgelopen periode mag aan de certificaathouder niet de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen zijn ontzegd, zijn rijbewijs mag niet zijn ingevorderd en zijn rijbewijs mag niet zijn ingenomen krachtens de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften.

Locatie:

De opleiding vindt plaats op eigen locatie. Bij voldoende aanmeldingen of specifieke wensen van opdrachtgever kan de gehele cursus in-company verzorgd worden. Er wordt gebruik gemaakt van eigen materialen en een LZV van de klant met min. gewicht 35 ton en min. 50% beladen en dat  goedgekeurd is als LZV.

Een examen duurt 2½ uur waarvan een half uur theorie (Wet en regelgeving met betrekking op LZV rijden). De resterende tijd wordt besteed aan de praktijk dat is opgedeeld in het rijden op autosnelwegen, binnen en buiten de bebouwde kom en het manoeuvreren met de combinatie.

Vraag

Wat bieden wij

Onze diensten op een rij

 
 
 
 
 
 

Onze klanten

Deze ondernemingen gingen u voor

 • Aankomende cursussen:

  Heftruck e-learning

  Wierden

  08-06-2023

  Digitale tachograaf en boordcomputers E-learning

  Denekamp

  09-06-2023

  EHBO

  Denekamp

  10-06-2023