Zoek cursus

 

 

 

 

 

 

Meerdere ladingen en retourvrachten verhogen de beladingsgraad. Dit verhoogt de druk op de chauffeur om het laden, stuwen en verankeren voor de rit goed uit te voeren, zodat de lading niet gaat schuiven en er veilig en schadevrij vervoerd kan worden. Tijdens de rituitvoering is het opnieuw stuwen en verankeren na het lossen van een gedeelte van de lading, heel belangrijk. Deze training biedt de chauffeur de kennis en vaardigheden die nodig zijn. Tevens gaat de training in op de wettelijke regelgeving binnen de EU en onder meer Duitsland, zodat de lading ook daar veilig en zeker zonder problemen vervoerd kan worden.

Doelgroep De doelgroep bestaat uit al in de bedrijfstak werkende vrachtwagenchauffeurs en personen die verantwoordelijk zijn voor het laden van voertuigen. Voor het volgen van deze praktijktraining zijn geen verdere toelatingseisen gesteld. De training is tevens zeer geschikt voor managers die hun inzicht willen vergroten in de mechanica.

Doel van de training

Het doel van deze training is het trainen/bijscholen van chauffeurs en beladers van vrachtauto"s in het beveiligen van de lading inmet minimale werkinspanning en daarbij een minimum gebruik van hulpmiddelen om een veilig transport te kunnen uitvoeren. De ladingregels zijn in overeenstemming met de geldende opvattingen en regels binnen de EU. Daarnaast worden de chauffeurs bewust gemaakt van de gevaren bij het niet goed zekeren van lading. Tevens worden oplossingen aangereikt om deze risico"s en daarmee de kosten door schade tot een minimum te beperken.

Inhoud en opzet van de training.

De training is gericht op het verkrijgen van kennis met betrekking tot het zekeren van de lading en het op eenvoudige wijze kunnen toepassen van de regels. De praktijktraining kan aangepast worden aan de situatie in uw bedrijf. Dit houdt in het laden, stuwen en verankeren van verschillende soorten goederen in diverse typen vrachtwagens. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Consequenties van het niet goed laden

Verantwoordelijkheden van de partijen

De krachten die spelen bij de het vervoeren van lading

Methoden en principes van lading zekeren

Gebruik van spanbanden, kettingen, blokken, wrijvingsmateriaal

Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden

Wat bieden wij

Onze diensten op een rij

 
 
 
 
 
 

Onze klanten

Deze ondernemingen gingen u voor

 • Aankomende cursussen:

  Heftruck e-learning

  Denekamp

  18-06-2021

  VCA - VOL

  Denekamp

  19-06-2021

  VCA Basis

  Denekamp

  19-06-2021

  VCA VIL/VCU

  Denekamp

  19-06-2021
  Inschrijven

  Lading Zekeren e-learning

  Denekamp

  23-06-2021